jueves, 27 de noviembre de 2008

Celebracions i temes interessants a la feina


Hola a tots! Com vaig dir a l’anterior entrada aquest mes ha estat molt mogut, però no només per la feina, sinó per totes les activitats que hem tingut fora de la feina.
Per començar vam celebrar el primer aniversari de casats de la Rocío i el Dario. Vam fer una celebració senzilla, però molt maca i vam acabar amb una festeta a casa seva.
A més el cap de setmana van venir els xilens que són a Quito per celebrar-ho amb una parrillada.
El dijous següent el Whala tenia la cerimònia de graduació a Xile. Com no va poder ser-hi, li vam celebrar a casa... i no va faltar de res! Vam tenir el discurs del Decà de la seva facultat, unes paraules dels pares, del seu germà, dels amics,... Nosaltres ho anàvem llegint... i es va emocionar! No és per menys, li vam entregar diploma i tot.
Ahir vam tenir el sopar de comiat de la Rocío, la sevillana que ha estat 4 mesos treballant a Fe y Alegría. Marxa demà... la veritat és que sap greu perquè hem estat molt bé amb ella.
Més coses: el dia 25 de novembre, dia de la No Violència, vam inagurar la primera casa d’acollida del Guayas. Estem molt, molt contents perquè per fi les dones que pateixen maltractament tenen un lloc on caure i on se’ls hi pot donar espai per continuar la seva vida. Està ubicat al que eren les antigues oficines on nosaltres treballàvem, és a dir, al nostre barri. Va venir el President de la República, Rafael Correa. Entre la gentada ens vam poder fer una foto amb ell. Va ser genial. Mai havia estat darrera d’un polític, però sento que aquest cop és diferent perquè, per mi i per molts, aquest home està oferint polítiques que afavoreixen a la gent que té menys recursos. Fa molt pel país i això em fa feliç, perquè veig que el país té futur, que pot sortir endavant i que, per fi, no hi ha un president corrupte al govern.

A més, vaig poder estar a la primera fila perquè havia de fer les fotos! Va ser una petita batalla constant amb els de seguretat... però cadascú ha de fer la seva feina! jaja.
A la feina estem, la Rocío i jo, ben ficades en l’escola per a pares i mares. Estem treballant en 4 escoles de que formen part del programa d’educació d’Hogar de Cristo. Treballem 4 temes: la família, l’aprenentatge, la resolució de conflictes i l’abús sexual. Aquest darrer tema queda més petit perquè és el darrer i coincideix, per tant, amb la clausura. Els hi donem diplomes, i alguna cosa per menjar. Estem molt contentes de com està anant perquè veiem resposta per part de les mares. Els pares gairebé no apareixen perquè es considera força encara que les encarregades de l’educació dels nens és la mare. Hem realitzat l’escola per a pares sencera en dues escoles i la setmana que ve treballarem en dues més.
Per altra banda seguim treballant per posar la segona aula a l’escola de Ciudad de Israel, però d’això espero poder parlar en una pròxima entrada perquè encara no comencem.

Aquest cap de setmana marxo a Playas perquè tenim una trobada per avaluar un projecte que s’ha estat portant a terme.

Ja veieu, doncs, gaudint moltíssim i amb ganes de seguir treballant.

Fins aviat!

pd: a la foto: Rocío, Rafael Correa, Whala, jo, Patricia (tot i que no se la veu massa)

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Tantas experiencias que incluso hay algo que no habías hecho aquí todavía: salir en la foto con el presi. Está bien rodeado, el hombre, con todos vosotros por ahí.
Veo que los demás proyectos se van haciendo realidad. Adelante con todos ellos.
Besazos gordos y fuertes.
Mamíta.

Anónimo dijo...

Que bé que rutlli el programa per als pares, encara que gairebé només hi vinguin mares. Encara no entenc com vau poder muntar una festa tan completa per al nou licenciat, m'ha fet molta gràcia.
una abraçada

Anónimo dijo...

per cert, per cert, les pràctiques les faig a l'IES Maragall, copm pots veure a (www.fotolog.com/los_draps_bruts, compartit amb el meu amic Roger). El coneixes? Déu ni do el que ens expliquen...

Cris Ruano dijo...

wow!!!
Anna presidenta! Anna presidenta! ;) jaja
Realment té molt bona pinta, tot això que expliques!!!

Cris

Anónimo dijo...

De lo que entiendo, hablas del presi como un hombre no corrupto y guapo....buen resumen ¿no?
Nata

Silveri Garrell dijo...

Aquest en Correa he llegit que pose molts pals a les rodes de l'Església. Es guapo però potser és massa socialista.

Anónimo dijo...

Hvala za intiresny Blog